Ingrediente
-
1 kg. Mere
-
100 gr. Unt
-
100 gr. Stafide aurii
-
40 gr. Miez de nucă
-
2 plicuri Zahăr vanilat
-
un flacon Esență de vanilie
-
5 gr. Scorțișoară
-
7 gr. Coajă de lamâie
-
75 ml. Coniac
-
10 ml. Zeamă de lămâie
-
100 gr. Zahăr
-
o bucată Aluat de foietaj
Mod de preparare
Pași
1
Gata
10 min.
|
Pasul 1Merele se curăță și se taie cubulețe. |
2
Gata
40 min.
|
Pasul 2Merele se vor stropii cu zema de lămâie și se vor pune la călit împreună cu untul, zahărul, stafidele (care au stat în coniac timp de 12 ore), esență de vanilie, zahărul valinat, scorțișoară , coajă de lămâie și miezul de nuca (după ce a fost prăjit). |
3
Gata
|
Pasul 3 |
4
Gata
30 min
|
Pasul 4Se va bagă în cuptor la 200° C timp de 10 minute apoi vom reduce temperatura la 180° C și se va lasă așa timp de 20 de minute. |
5
Gata
|
Recomandare bucătarului:Se poate servii cu înghețată sau cu sos de vanilie. |