Background Image

Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese
Gustul tipic Italian din regiunea Liguria

0 0
Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
25 gr. Busuioc proaspăt
8 gr. Muguri de pin
25 gr. Parmezan Parmigiano Reggiano DOP
15 gr. Pecorino
50 ml. Ulei de măsline Ulei extravirgin
1 cățel Usturoi
Sare sare de mare grunjoasă

Informații nutriționale

302
Calorii

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Un sos simplu făcut în casă, din cinci ingrediente, ce va completa perfect mâncarea ta preferată.

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O rețetă tradițională din Italia ce oferă gustul ideal mâncării tale. Pesto este un sos rece, simbol al Genovei, ce a fost pentru câteva decenii cel mai cunoscut și popular sos din lume. Ca orice rețetă tradițională fiecare familie are o versiune proprie, noi o vom propune pe următoarea

(Visited 326 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pasul 1

Se poate folosi și un robot de bucătărie dar plăcerea de a folosi mojarul este una personală.
Se pisează bine usturoiul cu puțină sare apoi se adaugă frunzele de busuioc care au fost curățate în prealabil (de preferat să se șteargă nu să se spele). Se omogenizează cu puțină sare pentru a putea zdrobi frunzele suculente. Se va forma o cremă verde intens.

2
Gata

Pasul 2

Se adaugă mugurii de pin și se zdrobesc si aceștia (dacă se dorește o textura mai crocantă o parte se pot prăji). Odată incorporați se pot adăuga și cele două tipuri de brânză Parmigiano Reggiano DOP și brânză Pecorino, ambele răzuite fin.

3
Gata

Pasul 3

Când au fost absorbite brânzeturile se adaugă uleiul de măsline (nu faceți rabat de la calitatea acestuia) ca la maioneză, amestecând în permanență.
Compoziția fiind gata se poate păstra încă 2-3 zile la frigider, într-un borcănel cu o mică peliculă de ulei la suprafată.

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
anterior
Cartofi wedges la cuptor
următor
Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană
anterior
Cartofi wedges la cuptor
următor
Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here