Ingrediente
-
400 gr. Orezorez special pentru risotto - arborio, carnaroli
-
1,2 l. Supă de pui
-
2 linguri Ulei de măsline
-
100 gr. Parmigiano Reggiano
-
80 gr. Unt
-
1 buc. Ceapă
-
2 căței Usturoi
-
Vin alb
Mod de preparare
Risotto este o mâncare simplă și elegantă ce se prepară ușor, fără multe ingrediente dar ce necesită puțină atenție. Pentru un Risotto perfect este nevoie de o rație de: o parte orez la 4-6 parți lichid (supă de pui sau de legume).
(Visited 342 times, 1 visits today)
Pași
1
Gata
10 min.
|
Pasul 1 |
2
Gata
5 min.
|
Pasul 2 |
3
Gata
15 min.
|
Pasul 3 |
4
Gata
2 min.
|
Pasul 4Luați de pe foc și adaugați puțin unt și brânza parmezan, amestecând ușor fără a zdobi boabele de orez. Acoperiți și lăsați rissoto-ul sa se odihnească puțin. Eu am preferat să-l servesc cu sparanghel la grătar și creveți. Este de preferat să fie servit imediat pentru a-și păstra textura catifelată. |