Background Image

Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană
Cremos și catifelat, un gust ce impresionează

0 0
Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
400 gr. Orez orez special pentru risotto - arborio, carnaroli
1,2 l. Supă de pui
2 linguri Ulei de măsline
100 gr. Parmigiano Reggiano
80 gr. Unt
1 buc. Ceapă
2 căței Usturoi
Vin alb

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Risotto este o garnitură ideală pentru o zi specială, simplu sau cu diferite arome.

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Risotto este o mâncare simplă și elegantă ce se prepară ușor, fără multe ingrediente dar ce necesită puțină atenție. Pentru un Risotto perfect este nevoie de o rație de: o parte orez la 4-6 parți lichid (supă de pui sau de legume).

(Visited 349 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata
10 min.

Pasul 1

Se pun la călit la foc mic ceapa și usturoiul tocate mărunt în puțin unt topit în uleiul de măsline și se lasă până devin transparente.

2
Gata
5 min.

Pasul 2

După ce am terminat sofritto-ul (pasul 1) se adaugă orezul, se mărește puterea focului și se "păjește" până când orezul devine putin translucid. Se toarnă vinul și se amestecă în permanență până ce alcoolul dispare. Se poate folosi și un vermut alb în loc de vin.

3
Gata
15 min.

Pasul 3

Se asezonează cu sare și se adaugă primul polonic de supă fierbinte și se reduce focul. Pe măsură ce orezul se gătește va absorbi lent lichidul din compoziție. Secretul unui rissoto cremos este acela de a amesteca în permanență și de a completa cu lichid cald, polonic cu polonic până la final.

4
Gata
2 min.

Pasul 4

Luați de pe foc și adaugați puțin unt și brânza parmezan, amestecând ușor fără a zdobi boabele de orez. Acoperiți și lăsați rissoto-ul sa se odihnească puțin. Eu am preferat să-l servesc cu sparanghel la grătar și creveți. Este de preferat să fie servit imediat pentru a-și păstra textura catifelată.

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
anterior
Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese
următor
Cacio e Pepe
anterior
Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese
următor
Cacio e Pepe

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here