Background Image

Pui în crustă de sare
Delicios și ușor de preparat

0 0
Pui în crustă de sare

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
1 buc. Pui întreg Pui pentru grill
4 kg. Sare Grunjoasă, de preferat de murături, fără iod
200 gr. Chimen
10 ml. Ulei de măsline
1/2 legătură Mărar verde
1/2 legătură Pătrunjel verde
3 fire Busuioc proaspăt
1 buc. Lămâie
2 buc. Ouă
1 cană Apă
1/2 căpătână Usturoi
Piper după gust

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Un pui delicios ce se desprinde de pe oase la fel ca un pui făcut la rotisor, preparat chiar de tine în cuptorul personal, cu o aromă și un gust aparte.

Mâncare:
  • Rețetă rapidă

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Se folosește un pui întreg, eviscerat, potrivit ca dimensiuni – pentru toată familia.

(Visited 1.109 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata
5 min.

PASUL 1

Se amestecă într-un vas incăpător sarea grunjoasă, chimenul (conferă o aromă aparte) apoi se înglobează cele 2 ouă fără a fi amestecate anterior.
Se obține un amestec omogen cu textura nisipului umed. Dacă nu este suficient de umed se va completa cu apă, compoziția însă nu trebuie să curgă.

2
Gata
10 min.

PASUL 2

Se pun într-un mojar și se pisează usturoiul împreuna cu verteața, uleiul de măsline și sucul de la lămaie.
Cu pasta astfel obținută se masează uniform tot puiul: pe exterior și pe interior, inclusiv sub piele. Se condimentează cu sare și piper după gust.

3
Gata
5 min.

PASUL 3

Într-o tavă de cuptor încăpătoare se formează un pat de sare. Se așează puiul bine masat cu pieptul în jos și se acoperă cu restul de sare facând un fel de "movilă". Se dorește crearea unui strat uniform (crustă), fără spații și crăpături.

4
Gata
90 min.

PASUL 4

Se pune în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 90 minute pentru un pui mediu (se calculeaza cam 1 oră per kilogram).
Se urmărește ca să se creeze o crustă rumenă deasupra, se poate schimba pe ultimele minute modul cuptorului pe "grill".
După ce îl scoateți din cuptor spargeți crusta de sare cu grijă și serviți-l cu cartofi wedges alături de sosul preferat. Puteți suplimenta cu murături sau salată. Poftă bună!

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
anterior
Ciorbă Radauțeană
următor
Cartofi wedges la cuptor
anterior
Ciorbă Radauțeană
următor
Cartofi wedges la cuptor

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here