Ingrediente
-
1 buc. Pui întregPui pentru grill
-
4 kg. SareGrunjoasă, de preferat de murături, fără iod
-
200 gr. Chimen
-
10 ml. Ulei de măsline
-
1/2 legătură Mărar verde
-
1/2 legătură Pătrunjel verde
-
3 fire Busuioc proaspăt
-
1 buc. Lămâie
-
2 buc. Ouă
-
1 cană Apă
-
1/2 căpătână Usturoi
-
Piperdupă gust
Mod de preparare
Se folosește un pui întreg, eviscerat, potrivit ca dimensiuni – pentru toată familia.
Pași
1
Gata
5 min.
|
PASUL 1Se amestecă într-un vas incăpător sarea grunjoasă, chimenul (conferă o aromă aparte) apoi se înglobează cele 2 ouă fără a fi amestecate anterior. |
2
Gata
10 min.
|
PASUL 2 |
3
Gata
5 min.
|
PASUL 3 |
4
Gata
90 min.
|
PASUL 4Se pune în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 90 minute pentru un pui mediu (se calculeaza cam 1 oră per kilogram). |