Background Image

Clătite cu mere și bere neagră în aluat

0 0
Clătite cu mere și bere neagră în aluat

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
350 ml. Bere neagră
350 ml. Lapte
350 ml. Apă minerală
4 buc. Ouă
20 gr. Zahăr
450 gr. Făină albă
un flacon Esență de vanilie
3 gr. Sare
2 buc. Mere
50 gr. Unt
2 gr. Scorțișoară

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie
(Visited 500 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pasul 1

Cele 20 gr de zahăr se vor dizolvă în berea neagră. Între timp se desparte albusul de gălbenuș, iar albusul se bate cu telul până devine spumă. Se adaugă încet laptele peste ouă bătând în continuare. Mai adăugăm esență de vanilie, gălbenușurile de ouă, apă minerală, untul topit, berea neagră, praful de scorțișoară, iar apoi treptat adăugăm făină până obținem un aluat moale.
Merele se curată, se dau prin răzătoarea mare și se încorporează în aluat.

2
Gata

Pasul 2

Tigaia teflonată se va încinge cu un strat subțire de ulei. Se ia un polonic mic de aluat și se nivelează clătită astfel încât să iasă cât mai subțire și cât mai rotundă. Se prăjește bine pe o parte după care se întoarce pe partea cealaltă.

3
Gata

Pasul 3

Se ung clatitele pe o singura față și se rulează până se obține o formă tubulară.
Se mai pot impăturii sub formă triunghiulară sau pătrată. Vă puteți juca după bunul plac cu multe alte feluri de umpluturi sau aranjamente.

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
Strudel cu mere
anterior
Ștrudel cu mere
Legume în pungă la cuptor
următor
Legume în pungă la cuptor
Strudel cu mere
anterior
Ștrudel cu mere
Legume în pungă la cuptor
următor
Legume în pungă la cuptor

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here