Background Image

Ciorbă Radauțeană
Rețetă deosebită, gust tradițional!

0 0
Ciorbă Radauțeană

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
2 buc. Spate de pui
500 gr. Piept de pui
2 buc. Ceapă
3 buc. Morcov
100 gr. Țelină
2 buc. Cartofi
2 buc. Pătrunjel (rădăcină)
Sare după gust
6 l. Stoc de legume

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie
(Visited 185 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pasul 1

Se pune la fiert pieptul de pui cu cele 2 bucati de spate de pui și se lasă să dea în clocot.
Se ia de pe foc, se strecoară apa cu impuritățile, se clătește și se pune din nou la fiert la foc mic cu radacinoasele din rețetar.
SECRETUL BUCĂTARULUI: STOC-ul de LEGUME se face din legume și rădăcinoase fierte în apa cu puțină sare (ceapă, morcov, țelină, pătrunjel, ardei gras, cartof, păstârnac, dovlecel, roșie)
ATENTIE!!! se vor da într-un prim clocot aceste oase după care apa se va arunca și se vor pune din nou la FIERT!
(oase de porc, vită, pui sau bucăți de carne cu tot cu oase)

2
Gata

Pasul 2

Omogenizăm într-un vas următoarele ingrediente:
- 150 grame iaurt gras
- 150 grame smântână grasă 20%
- 4 galbenușuri de ouă
- 1 linguriță de muștar (10 gr.)

3
Gata

Pasul 3

Se vor curăța 3-4 căței de usturoi după care se vor zdrobi.
Se vor curăța 2-3 morcovi potriviți după care se vor rade.
Cățeii de usturoi și cu morcul ras se vor cali într-un vas cu puțin ulei de măsline.

4
Gata

Pasul 4

Zeama de la gogoșarii murați (200 ml) se va da în clocot iar gogoșarii murați (50 grame) se vor căli cu puțin ulei de măsline.

5
Gata

Pasul 5

Pieptul de pui fiert se va tăia cubulețe și se va repune în ciorbă.
Se strecoară tot stocul obținut la Pasul 1 și se repune din nou la fiert. Zeama de gogoșari de la Pasul 4 care a fost dată în clocot se toarnă în stocul existent împreună cu gogoșarii fideluță și se lasă să dea din nou în clocot. Se potrivește gustul cu sare și piper alb și se mai lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se aduce la aceași temperatură. Conținutul de la Pasul 2 se toarnă încet ca sa nu se taie și se amestecă neîntrerupt. Se adaugă Pasul 3 și se lasă să dea din nou în 2-3 clocote dupa care oprim focul .
La final, se presară deasupra verdeață proaspătă, taiată fin (patrunjel verde sau mărar verde dupa gust) .

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
anterior
Ștrudel cu mere
Pui in crusta de sare
următor
Pui în crustă de sare
anterior
Ștrudel cu mere
Pui in crusta de sare
următor
Pui în crustă de sare

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here