Background Image

Cartofi wedges la cuptor
Copți în coajă pentru a-și păstra gustul natural

0 0
Cartofi wedges la cuptor

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
1 kg. Cartofi tipul Russet, potriviți ca mărime
2 lingurițe Boia de ardei dulce
1/2 lingurită Piper proaspăt măcinat
2 lingurițe Ulei de măsline
Sare după gust

Informații nutriționale

250
Calorii

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Pregătește fără efort cartofi crocanți, copți la cuptor, cu o metodă sănătoasă. O rețetă simplă ce-ți va ieși de fiecare dată la fel.

Mâncare:
  • Rețetă rapidă

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Dacă îți plac cartofii, aceștia sunt preparați într-un mod sănătos, la cuptor fără mult ulei.

(Visited 819 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata
5 min.

PASUL 1

Cartofii se spală bine sub un jet de apă pentru a indepărta orice urmă de mizerie. Se vor tăia pe lungime, în funcție de mărime, de preferat in 8 bucăți fiecare. Nu ar trebui să alegem cartofi foarte mari ca mărime. De preferat este să folosiți soiul de cortof Russet dar dacă nu este specificat se poate alege un soi pentru copt/fiert.

2
Gata
10 min.

PASUL 2

Cartofii tăiați fașii se pun la fiert pentru 10 minute în apă clocotită cu puțină sare pentru a-și lua cat au ei nevoie.

3
Gata
5 min.

PASUL 3

Cartofii wedges se vor scurge de apă și se vor amesteca cu grijă (pentru a nu se sfărâma) împreună cu piperul proaspăt măcinat și uleiul de măsline. Când avem o peliculă uniformă peste tot pudrați cu boia de ardei până când toți cartofii sunt acoperiți. După gust se pot folosi și alte mirodenii gen pudră de usturoi sau ierburi aromatice.

4
Gata
30 min.

PASUL 4

Pentru copt fie folosim o tavă înalta, fără a aranja cartofii, fie una întinsă unde punem o hartie de copt și îi asezăm ordonat.
Se pun la cuptorul preincălzit timp de 30 minute pana când capătă o culoare aurie și sunt moi în interior și au o crustă crocantă pe exterior. Se servervesc calzi fie ca și garnitură fie simpli cu cascaval ras sau pătrunjel deasupra.

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
Pui in crusta de sare
anterior
Pui în crustă de sare
următor
Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese
Pui in crusta de sare
anterior
Pui în crustă de sare
următor
Sos pesto clasic cu busuioc – Pesto alla Genovese

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here