Ingrediente
-
1 kg. Cartofitipul Russet, potriviți ca mărime
-
2 lingurițe Boia de ardei dulce
-
1/2 lingurită Piperproaspăt măcinat
-
2 lingurițe Ulei de măsline
-
Saredupă gust
Mod de preparare
Dacă îți plac cartofii, aceștia sunt preparați într-un mod sănătos, la cuptor fără mult ulei.
Pași
1
Gata
5 min.
|
PASUL 1Cartofii se spală bine sub un jet de apă pentru a indepărta orice urmă de mizerie. Se vor tăia pe lungime, în funcție de mărime, de preferat in 8 bucăți fiecare. Nu ar trebui să alegem cartofi foarte mari ca mărime. De preferat este să folosiți soiul de cortof Russet dar dacă nu este specificat se poate alege un soi pentru copt/fiert. |
2
Gata
10 min.
|
PASUL 2Cartofii tăiați fașii se pun la fiert pentru 10 minute în apă clocotită cu puțină sare pentru a-și lua cat au ei nevoie. |
3
Gata
5 min.
|
PASUL 3Cartofii wedges se vor scurge de apă și se vor amesteca cu grijă (pentru a nu se sfărâma) împreună cu piperul proaspăt măcinat și uleiul de măsline. Când avem o peliculă uniformă peste tot pudrați cu boia de ardei până când toți cartofii sunt acoperiți. După gust se pot folosi și alte mirodenii gen pudră de usturoi sau ierburi aromatice. |
4
Gata
30 min.
|
PASUL 4Pentru copt fie folosim o tavă înalta, fără a aranja cartofii, fie una întinsă unde punem o hartie de copt și îi asezăm ordonat. |