Ingrediente
-
350 ml. Bere neagră
-
350 ml. Lapte
-
350 ml. Apă minerală
-
4 buc. Ouă
-
20 gr. Zahăr
-
450 gr. Făină albă
-
un flacon Esență de vanilie
-
3 gr. Sare
-
2 buc. Mere
-
50 gr. Unt
-
2 gr. Scorțișoară
Mod de preparare
Pași
1
Gata
|
Pasul 1Cele 20 gr de zahăr se vor dizolvă în berea neagră. Între timp se desparte albusul de gălbenuș, iar albusul se bate cu telul până devine spumă. Se adaugă încet laptele peste ouă bătând în continuare. Mai adăugăm esență de vanilie, gălbenușurile de ouă, apă minerală, untul topit, berea neagră, praful de scorțișoară, iar apoi treptat adăugăm făină până obținem un aluat moale. |
2
Gata
|
Pasul 2Tigaia teflonată se va încinge cu un strat subțire de ulei. Se ia un polonic mic de aluat și se nivelează clătită astfel încât să iasă cât mai subțire și cât mai rotundă. Se prăjește bine pe o parte după care se întoarce pe partea cealaltă. |
3
Gata
|
Pasul 3 |