Ingrediente
-
1 kg. Cartofi
-
300 gr. Făină albă
-
3 buc. Ouă
-
30 gr. Griș
-
5 gr. Sare
-
750 gr. Prune proaspete
-
200 gr. Unt
-
1 gr. Scorțișoară
-
500 gr. Pesmet
-
300 gr. Zahăr
Mod de preparare
Pași
1
Gata
30 min.
|
Pasul 1Cartofii se vor curată de coajă, se vor tăia în 4 și se vor pune la fiert împreună cu un praf de sare. |
2
Gata
10 min.
|
Pasul 2Prunele se vor desface și se va scoate sâmburele după care se va presară zahăr și scorțișoară pudra peste ele. |
3
Gata
15 min.
|
Pasul 3Pesmetul , untul , zahărul și scotisoara se vor căli într-o tigaie bine încinsă amestecând permanent în ea până se topste untul , iar grisul capătă o culoare maronie. Se va lua de pe foc și se va lasă să se răcească. |
4
Gata
30 min.
|
Pasul 4 |