Ingrediente
-
400 gr. Tagliatelle
-
4 buc. Zucchini
-
80 gr. Parmezan
-
20 gr. Pesto
-
2 linguri Ulei de măsline
-
Sare
Mod de preparare
Dacă ești la dietă sau vrei o mâncare fără carne, această rețetă este perfectă pentru o gustare ușoară de seară.
Pași
1
Gata
|
Pasul 1Se pune apă la fiert și se sărează suficient apa pentru a fierbe pastele. Se vor respecta instrucțiunile de fierbere de pe ambalaj. Întotdeauna se dorește ca pastele să nu fie prea fierte; de aceea se scot mai devreme (al dente) și se finalizează în sos. Eu am ales niște pasta fresca si le-am lasat fix 2 minute. |
2
Gata
|
Pasul 2Se spală și se taie zucchini fâșii cu un peeler sau mandolină și se călește la foc mic în uleiul de măsline până când se înmoaie dovlecelul (2-3 minute). Dacă se preferă o aromă mai intensă se pot folosi unt și usturoi, însă eu am preferat o rețetă simplă, cu gust natural. Se sărează și piperează după gust. |
3
Gata
|
Pasul 3Se adaugă în tigaia unde au fost căliți zucchini pastele fierte "al dente", scurse de apă. Se adaugă sosul pesto, parmezanul ras și se completează cu puțină apă de la paste dacă este cazul. Serviți imediat sau când sunt reci! |