Background Image

Cacio e Pepe
Spaghetti cu brânză și piper

0 0
Cacio e Pepe

Distribuie pe rețeaua socială:

sau poți copia și distribui acest link

Ingrediente

Număr de porții:
200 gr. Spaghetti se poate folosi si linguine sau bucatini.
80 gr. Pecorino
1 lingurită Piper piper boabe
Sare

Adauga rețeta în semne de carte

[userpro_bookmark width="100%"]

Una dintre cele mai simple rețete de paste italiene, perfectă pentru o seară de paste.

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

„Cacio e Pepe” face parte din bucătăria romană modernă, o mâncare simplă cu un gust complex chiar dacă această rețetă cuprinde doar trei ingrediente. Adițional se mai pot folosi unt și usturoi dar aceasta este rețeta clasică.

(Visited 340 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pasul 1

Se pune apă la fiert și se sărează suficient apa pentru a fierbe pastele. Se vor respecta instrucțiunile de fierbere de pe ambalaj. Întotdeauna se dorește ca pastele să nu fie prea fierte; de aceea se scot mai devreme (al dente) și se finalizează în sos. Eu am ales niște pasta fresca si le-am lasat fix 2 minute.

2
Gata

Pasul 2

Boabele de piper se prăjesc apoi se macină. Se poate folosi piper măcinat dar pentru o aromă autentică este de preferat sa avem piper boabe.
Se pune înapoi pe foc piperul într-o tigaie și se adaugă puțină apă unde au fiert pastele. Se lasă să scadă puțin la foc mare.

3
Gata

Pasul 3

Se scade focul și se adaugă pastele fierte "al dente", scurse de apă. Se mai adaugă apă de la paste dacă este necesar.
Se rade brânza Pecorino (dacă nu aveți se poate folosi și brânză Parmesan) într-un bol și se adaugă apă de la paste pentru a forma o cremă.

4
Gata

Pasul 4

Se stinge focul și peste paste se adaugă crema de brânză incorporând amestecul. Dacă este necesar se mai adaugă apă de la paste pentru a ajunge la cremozitatea dorită. Se servește imediat.

Recenzii

Nu sunt recenzii pentru această rețetă, foloseste formularul de mai jos pentru a scrie una
anterior
Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană
următor
Tagliatelle cu zucchini și sos pesto
anterior
Rissoto clasic – rețeta tradițional italiană
următor
Tagliatelle cu zucchini și sos pesto

Comentariul tău

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here